Tiramisu betekent ‘maak me blij’. En blij word je van een heerlijke portie tiramisu! Op onze site vind je aantal recepten voor tiramisu (met eieren, zonder eieren, een versie voor baby en eentje met advocaat). Deze versie is ontstaan toen er in onze supermarkt geen lange vingers en cacao meer te koop waren en ik een toetje voor de kerst zou maken…
Tiramisu met advocaat
- 1 Doosje mascarpone (250 gram)
- 1 Zakje vanillesuiker
- 1 Beker kant en klaar geklopte slagroom (of klop hem zelf met suiker en slagroom)
- Flinke scheut advocaat (ongeveer een half kopje)
- 1 Pak Cantuccini koekjes (harde koekjes met amandel, eventueel kun je ook gewoon lange vingers gebruiken)
- Sinaasappelsap
- Geraspte sinaasappelschil
- Witte chocoladerasp
Schenk wat sinaasappelsap op een bord. Leg de koekjes vast klaar. Zet een langwerpige schaal klaar.
Roer de mascarpone goed los. Roer er de slagroom, advocaat en vanillesuiker doorheen. Doop de koekjes (kort!) in het sap. Als je ze er te lang indoopt, dan wordt je toetje straks nattig en zompig, in plaats van heerlijk en weelderig.
Doe een laagje koekjes onderin een schaal. Spatel de helft van de mascarponecrème over de koekjes. Voeg een tweede laag koekjes toe en verdeel de rest van de crème erover. Strijk mooi glad en laat afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Strooi er voor het serveren wat sinaasappelrasp en chocoladerasp over.
Tiramisu wordt nog lekkerder als je hem de dag van tevoren maakt. Deze tiramisu kun je prima invriezen: laat hem eerst goed opstijven in de koelkast en doe hem dan met zo weinig mogelijk lucht in de diepvries (dus in een nauwsluitend diepvriesdoosje). Als hij de diepvries haalt, tenminste… Tiramisu met eieren kun je NIET invriezen!
Babyversie
Niet geschikt voor baby, er zit alcohol in. Kijk bij de overige nagerechten voor een babyvriendelijke tiramisu.