Lekkere aspergesalade in een bijzondere combinatie. Heerlijk als voorgerecht, maar ook geschikt als bijgerecht.
Papa en mamaversie
- Dikke plak achterham (375 gram), in dobbelsteentjes
- 1 blikje champignons
- asperges uit blik, 500 gram
- 2 bananen
- Fritessaus
- Rode wijn
- Cayennepeper
- Peper
- Eventueel ananas uit blik
- Sla
Pel de banaan en snijd hem overlangs in twee helften. Snijd de helften in redelijk dikke plakken. Snijd de asperges in drieën. Laat de champignons uitlekken. Maak een sausje van de fritessaus, cayennepeper, peper en een scheutje rode wijn. Meng de banaan, asperges, champignons en ham door de saus. Leg blaadjes sla op een bordje en schep er voorzichtig de salade op. Versier met de uitgelekte ananas. Eventueel kun je door de saus nog wat lobbig geslagen slagroom (zonder suiker) mengen.
Babyversie
4 – 6 maanden: kook wat verse asperges, pureer ze in een blender tot de gewenste dikte. Of pureer een banaan.
6 – 8 maanden: pureer banaan, verse gekookte asperges, gebakken champignons en wat ham. Voeg peper toe als je kindje daaraan toe is.
8 maanden: pureer wat verse, gekookte asperges (of snijd ze in stukjes als je kindje daaraan toe is, asperges zijn erg draderig, dus probeer voorzichtig uit!) met wat ham en ananas tot een grove puree. Meng met wat yoghurt, paprikapoeder en peper tot een sausje. Bak wat in stukjes gesneden champignons. Voeg deze, samen met wat banaan, toe aan de saus. Serveer met wat brood.