Gnocchi met pompoen

Heerlijke gnocchi met pompoen. Let bij het maken van de gnocchi op dat het deeg plakkerig genoeg is, maar niet té, anders krijg je een soort waterige aardappelpuree als je het geheel kookt… Geloof me…

Papa en mamaversie

  • 1 flespompoen, geschild en in stukjes
  • 6 aardappels, geschild en in blokjes
  • 100 à 150 gram bloem
  • 1 ei
  • flinke klont (ongezouten) roomboter
  • geraspte kaas
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • verse peterselie, in stukjes geknipt

Kook de aardappels en pompoen gaar in een beetje water met de deksel op de pan. Dit duurt – afhankelijk van de dikte van de stukjes – ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken en pureer met een klein klontje boter. Roer het ei en de kruiden (behalve de peterselie) erdoor en kneed het deeg. Voeg zoveel bloem toe dat je een zacht, vochtig, maar stevig deeg hebt.

Zet een grote pan met water op en breng aan de kook. Druppel ongeveer 8 (maar als je pan groter is kun je er meer nemen) theelepels deeg in het water. Zorg dat de bolletjes niet aan elkaar gaan plakken, houd ze van elkaar met een lepel. Kook ze ongeveer 2 minuutjes, ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Haal ze uit de pan en leg ze apart en druppel nieuwe balletjes, tot je deeg op is.

Smelt dan de rest van de boter in een koekenpan die groot genoeg is om al je balletjes in kwijt te kunnen. Voeg de gnocchiballetjes toe en de peterselie. Zorg dat ze goed bedekt zijn met boter en warm ze goed door. Serveer ze met de geraspte kaas en tomatensaus of groene pesto (recepten hiervoor volgen nog).

Ook lekker met salie of verse spinazie.

Babyversie

4 – 6 maanden: kook aardappels en / of pompoen (beide als je kindje al meerdere smaken aan kan) en pureer met een klontje ongezouten boter in de blender. Voeg eventueel wat moeder- of opvolgmelk toe om de puree dunner te maken.
6 maanden: pureer de gnocchi of prak ze met een vork. Als je kindje goed kan kauwen, kun je de gnocchi in kleine stukjes snijden.

1 comment

  1. Hanneke 7 augustus 2012 at 14:05 Reply

    Oh ja, bij de Albert Heijn in het vriesvak vind je nu ook blokjes pompoen. Scheelt een hoop schilwerk en is een stuk voordeliger!

Laat een reactie achter bij Hanneke Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*