Mama is dol op guacamole bij haar Mexicaanse eten. De recepten voor Chili, Fajitas en Refried Beans komen nog op de site, maar nu eerst guacamole.
Papa en mama versie
- 1 Avocado
- 2 Tomaten, ontveld en zonder pitjes
- 1/2 Limoen
- 2 Lenteuitjes
- 1/2 Potje crème fraiche
- Tabasco naar smaak
Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de tomaten in kleinere stukjes en de lenteuitjes in ringen. Doe de tomaat, avocado en lenteuitjes in de blender. Knijp er flink wat limoensap boven uit, schep de crème fraiche erdoor en druppel er tabasco naar smaak in. Blender het geheel tot de gewenste dikte. Zonder tomaten is deze guacamole ook heerlijk. Je kunt ook sambal of pepertjes nemen in plaats van de tabasco.
Babyversie
4 – 6 maanden: blender een avocado met een beetje limoensap. Voeg eventueel wat meloen of komkommer toe. Verdun met een beetje moedermelk of opvolgmelk.
Vanaf 6 maanden: blender een avocado met limoen, tomatenstukjes en wat opvolg- of moedermelk. Als je baby al yoghurt heeft gehad kun je ook wat yoghurt i.p.v. melk toevoegen.
Tips
Leg de avocadopit in de bereide guacamole als je hem niet direct opeet, anders wordt je heerlijke avocadoprutje smoezelig bruin. En het oog wil ook wat! Maak je guacamole zo kort mogelijk van tevoren.