Lasagne is heerlijk, ik eet het graag. Er volgen meerdere recepten op onze site, deze versie heb ik vandaag voor het eerst uitgeprobeerd. Hij viel zeer in de smaak bij onze kleine man!
Lasagne met gegrilde groente
- 1 Courgette, in dunne plakken
- 1 Aubergine. in dunne plakken
- 2 Portobello’s of een hand grote champignons
- 2 Vleestomaten, in plakken
- 300 Gram gewassen spinaze
- 1/2 Bakje ricotta
- Handje pijnboompitjes
- 200 Gram half om half gehakt (laat weg voor een vegetarische versie en neem dan wat extra pijnboompitjes)
- 1 Blikje tomatenblokjes
- 1 Gesnipperde ui
- Lasagnebladen
- Oregano en tijm (of Italiaanse kruiden)
- Peper, zout
- Blikje maïs
- 1 ei
- Mozarella
Bak het gehakt rul. Bak het uitje mee. Voeg kruiden, zout en peper naar smaak toe. Voeg tomatenblokjes toe en laat saus even pruttelen.
Grill de courgette, aubergine en paddestoelen in een grillpan.
Rooster de pijnboompitjes zonder olie even in een pan. Snijd de spinazie wat kleiner. Haal pitjes uit de pan en bak de spinazie in de pan, tot ze geslonken is. Voeg ricotta en pijnboompitjes toe.
Pureer de maïs in de blender, met vocht uit blikje erbij. Zet het op in een pannetje en roer het ei erdoor. Blijf roeren en voeg eventueel een ei of wat water toe. Laat wat indikken.
Neem een grote ovenschaal. Begin met wat tomatensaus, een laag courgette, een laag aubergine en een laag paddestoelen. Leg er een laag lasagnebladen op. Doe daar het spinaziemengsel op en de tomaten. Leg er opnieuw een laag lasagnebladen op. Dan weer saus, courgette, aubergine en paddestoelen. Opnieuw lasagnebladen en dan het maismengsel. Doe er flink wat geraspte mozarella op en bak in een voorverwarmde oven (200 graden) in ongeveer 35 minuten gaar en bruin.
Babyversie
Zonder zout kan je kindje hier al snel van mee eten. Laat wel de pijnboompitjes en ricotta en eventueel het gehakt weg en maak wat extra tomatensaus. Let erop dat de tomatenblokjes en mais geen toegevoegd zout hebben!
Mijn kindje (14 maanden) eet dit gerecht in zijn geheel mee en vindt het heeeeerlijk!