Wat een lekkere pap was dat, he?! Mama zal binnenkort ook een versie voor volwassenen bedenken, maar tot die tijd vast het toetje zoals voor jou gemaakt:
Babyversie
- Gedroogde abrikozen
- Gedroogde perziken
- Gedroogde pruimen (weinig)
- Gedroogde peer
- Gedroogde appeltjes
- Dadels
- Verse appel
- Verse peer
- Kaneel
- Klontje roomboter (ongezouten)
- Bambix (of andere pap)
- Eventueel nog wat vijgen
Week de zuidvruchten in een laagje water, ongeveer een half uur. Doe ze – met de geschilde en in stukjes gesneden peer en appel en de fijngesneden dadels – in de avent stoomblender (zonder het weekvocht!). Laat ongeveer 20 minuten koken. Je kunt ze ook met het weekvocht, de appel, peer en dadels opzetten in een pan, laat koken tot de zuidvruchten zacht zijn.
Haksel de vruchten tot de gewenste dikte in de blender, voeg een klontje roomboter, kaneel naar smaak en pap toe. Goed doorroeren.
Je kunt deze pap in grotere hoeveelheid maken en invriezen.
Nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dit het gerecht helemaal af maakt: wel een handje rozijnen tot ze goed week zijn. Snijd in wat grotere stukjes en voeg op laatste moment toe aan de pap.