Als mama vroeger ziek was (en dat was ze – net zoals jij nu – heel vaak), maakte oma of mama’s oma altijd rijst met kippenragout voor haar. Het was mama’s lievelingseten. Jij vindt het ook heel lekker in een aangepaste babyversie.
Papa en mamaversie
- 2 kipfilets, in blokjes
- 1 doosje champignons, in vieren gesneden
- Bloem, ongeveer 3 eetlepels
- 300 ml. melk, heet
- Bouillonpoeder (ik gebruik biologisch bouillonpoeder zonder smaakversterkers, maar je kunt ook een bouillonblokje gebruiken)
- 1 Blikje ananas
- Kerriepoeder (mild)
- Rijst
- Diepvriesdoperwtjes
Zet water op voor de rijst. Bak de kipfiletblokjes gaar. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze bruin zijn. Houdt een paar blokjes kip en wat champignonnetjes apart voor het babyhapje. Kook ondertussen de rijst met diepvriesdoperwtjes gaar.
Strooi de bloem over de kip en champignons en bak even mee. Voeg dan de ananas, de helft van het ananassap, de melk, de bouillon en een flinke snuif kerrie (zodat het geheel mooi geel kleurt) toe.
Blijf goed doorroeren en laat dikker worden.
Als de saus te dun is, voeg dan wat bloem toe. Als de saus te dik is, voeg dan nog wat melk toe.
Serveer de rijst met doperwtjes en kippenragout.
Babyversie
- Gebakken kipblokjes
- Gebakken champignonnetjes
- Rijstebloem naturel
- Opvolgmelk of moedermelk
- Mild kerriepoeder, zoveel je aandurft
- Peterselie
- Rijst, gaar
Doe de achtergehouden kipblokjes en champignonnetjes in een apart pannetje. Voeg de rijstebloem toe en bak even mee. Voeg dan de kerrie, peterselie, melk en gare rijst toe. Laat even koken.
Doe alles samen in de blender en maal het tot de gewenste dikte. Verdun eventueel met een beetje melk of voeg een extra schepje rijstebloem toe als het te dun is.
Tagged: Kippenragout, ragout