Tiramisu betekent ‘maak me blij’. En blij word je van een heerlijke portie tiramisu! Op onze site vind je aantal recepten voor tiramisu (met eieren, zonder eieren, een versie voor baby en eentje met advocaat). Laat vooral je fantasie de vrije loop en kies wat jij lekker vindt!
Tiramisu zoals het hoort
(met eieren)
- 2 Middelgrote eieren
- 25 Gram fijne suiker
- 1 Doosje mascarpone (250 gram)
- 1 Pak Savoiardi koekjes (of als je die niet kunt vinden, gewoon lange vingers)
- Sterke koffie, zwart (ik zet altijd espresso met oploskoffie)
- Scheut Marsalawijn (of welke alcohol je lekker vindt, mag ook Amaretto, Baileys, Kahlua of iets anders zijn)
- Cacaopoeder
Schenk de koffie met een flinke scheut Marsala op een bord. Leg vast de Savoiardikoekjes of lange vingers klaar. Zet een langwerpige schaal klaar. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop daarna de eigelen met de suiker los. Doe er de mascarpone bij en klop tot een boterachtige crème. Roer er de eiwitten losjes doorheen. Doop de koekjes (kort!) in de koffie. Als je ze er te lang indoopt, dan wordt je toetje straks nattig en zompig, in plaats van heerlijk en weelderig. Doe een laagje koekjes onderin een schaal. Spatel de helft van de mascarponecrème over de koekjes. Voeg een tweede laag koekjes toe en verdeel de rest van de crème erover. Strijk mooi glad en laat afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Strooi er voor het serveren wat cacao over.
Tiramisu wordt nog lekkerder als je hem de dag van tevoren maakt. Tiramisu met ei kun je niet invriezen (tiramisu zónder ei kun je prima invriezen) (tenminste: als het je vriezer haalt, voor je het opeet…).
Babyversie
Niet geschikt: er zit alcohol, zuivel, koffie én rauw ei in! Kijk bij de andere tiramisurecepten voor een babyversie.