Tiramisu zonder ei en een versie voor baby

Tiramisu betekent ‘maak me blij’. En blij word je van een heerlijke portie tiramisu! Op onze site vind je aantal recepten voor tiramisu (met eieren, zonder eieren, een versie voor baby en eentje met advocaat). Laat vooral je fantasie de vrije loop en kies wat jij lekker vindt!

Tiramisu zonder eieren

  • 1 Doosje mascarpone (250 gram)
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 1 Beker kant en klaar geklopte slagroom (of klop hem zelf met suiker en slagroom)
  • 1 Pak Savoiardi koekjes (of als je die niet kunt vinden, gewoon lange vingers)
  • Sterke koffie, zwart (ik zet altijd espresso met oploskoffie)
  • Scheut Marsalawijn (of welke alcohol je lekker vindt, mag ook Amaretto, Baileys, Kahlua of iets anders zijn)
  • Cacaopoeder

Schenk de koffie met een flinke scheut Marsala op een bord. Leg vast de Savoiardikoekjes of lange vingers klaar. Zet een langwerpige schaal klaar.
Roer de mascarpone goed los. Roer er de slagroom en vanillesuiker doorheen. Doop de koekjes (kort!) in de koffie. Als je ze er te lang indoopt, dan wordt je toetje straks nattig en zompig, in plaats van heerlijk en weelderig. Doe een laagje koekjes onderin een schaal. Spatel de helft van de mascarponecrème over de koekjes. Voeg een tweede laag koekjes toe en verdeel de rest van de crème erover. Strijk mooi glad en laat afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Strooi er voor het serveren wat cacao over.

Tiramisu wordt nog lekkerder als je hem de dag van tevoren maakt. Deze tiramisu kun je prima invriezen: laat hem eerst goed opstijven in de koelkast en doe hem dan met zo weinig mogelijk lucht in de diepvries (dus in een nauwsluitend diepvriesdoosje). Als hij de diepvries haalt, tenminste… :-) Tiramisu met eieren kun je NIET invriezen!

Babyversie

Geschikt wanneer je baby lange vingers en zuivel mag.

  • Kwark
  • Slagroom
  • Vanille (eventueel vanilleessence)
  • Lange vingers
  • Sinaasappelsap

Klop de slagroom lobbig. Als je wilt, kun je wat suiker toevoegen, ik doe dit zelf niet. Voeg kwark, scheutje sinaasappelsap en wat vanillemerg toe.
Doop de lange vingers kort in wat sinaasappelsap. Doe een laag koekjes onderin een schaaltje. Spatel de helft van de kwarkcrème erover. Voeg een tweede laag koekjes toe en verdeel de rest van de crème erover.
Laat goed afgedekt opstijven in de koelkast. Eventueel kun je er nog wat kaneel overstrooien voor het serveren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*