Papa en mamaversie
Deze witte koolsalade is gebaseerd op een recept dat mijn vader en moeder ontfutseld hebben in een restaurant. Hij is simpel, maar heerlijk!
- 1 witte kool
- 1 blikje ananas, uitgelekt en het sap opgevangen
- fritessaus (eventueel kun je een deel vervangen door yoghurt)
- kerrie
- 1 uitje, zeer fijn gesnipperd
- peper en zout
Snijd de kool in dunne reepjes. Laat er de kook overkomen (ongeveer 5 minuutjes), en spoel het meteen met koud water af. Verdun de fritessaus met het ananassap en breng het op smaak met de kerrie, het uitje en wat peper en zout naar smaak. Meng de stukjes ananas door de saus en schep vervolgens de kool erdoor.
Lekker met frietjes en een stukje vlees (bijvoorbeeld van de barbecue).
Babyversie
4 – 6 maanden: niet geschikt
6 – 8 maanden: kook wat kool goed gaar als de darmpjes van je kindje dit al aankunnen, pureer het en serveer met gekookte aardappels, wat kerrie en wat (Griekse) yoghurt.
8 maanden: Kook de kool goed gaar, maak de stukjes zo klein dat je baby ze kan eten. Maak een dressing van yoghurt, sinaasappelsap, een beetje lente-ui (zeer fijn gesnipperd), kerrie en peper. Roer de kool hierdoor. Serveer met aardappels of frietjes.